Over ons

Stichting Moerkapels Oranje
Moerkapelse zijde 7A
2751BB Moerkapelle
Mail: [email protected]
KvK: 70007594
Naam: Bjorn
Moerkapellenaar sinds: 1995

Functie:
Voorzitter
 
Mooiste koningsdag herinnering:
Ik denk dat ik hiervoor toch terug moet naar mijn eigen jeugd; vol trots je kleurplaat inleveren en dan nog trotser met die grote zak snoep weer naar huis. Dat was voor mij het geen wat het meeste bij bleef. In mijn gedachte was toen Koninginnedag altijd één groot feest en altijd mooi weer! 
 
Mijn drijfveer om onderdeel te zijn van stichting Moerkapels Oranje:
Ik zet mij al sinds 2009 in toen nog voor het Oranje Comité en sinds 2017 voor Stichting Moerkapels Oranje omdat ik vindt dat je met elkaar het verschil kan maken in je eigen woonplaats. Als je wil dat er iets gebeurd dan moet je hier ook je bijdrage aan leveren! En het cliché “je krijgt er zoveel voor terug” is daarin zeker waar. Als organisatie is er niks mooiers dan terugkijken. Zeker de afgelopen jaren waarin wij als stichting grote stappen hebben gezet; zelfs in de corona tijd!
Zo blijven we graag nog een tijdje door gaan. 
Naam: Danielle
Moerkapellenaar sinds: 2019
 
Functie: Secretaris
 
Mooiste koningsdag herinnering:
Iedere Koningsdag was ik samen met mijn ouders op de camping waar onze caravan altijd een aantal maanden stond. Ik ken deze camping goed, want ik kom er al 25 jaar. Iedere Koningsdag haalde we bij hetzelfde kleine bakkertje heerlijk oranjegebak en dit aten we op tijdens de optocht die daar door de Dorpsstraat kwam. Kinderen, verenigingen en andere bedrijven bouwde de mooiste karren op en kwam met veel kabaal door de straat. Hier heb ik altijd zo van genoten. Ook de vrijmarkt daarna was een groot succes. Met een paar euro opzak van opa en oma de mooiste spulletjes kopen. Deze warme herinneringen probeer ik nu mee te nemen tijdens de voorbereidingen van Koningsdag in Moerkapelle. Hoe maken we samen een feest voor jong en oud, waar iedereen kan genieten van de gezelligheid en verbondenheid van ons dorp. Dat doen we samen! Niet alleen met het bestuur, maar ook met u!  
 
Mijn drijfveer om onderdeel te zijn van stichting Moerkapels Oranje:
Ik maak deel uit van Stichting Moerkapels Oranje omdat ik het belangrijk vind dat Koningsdag in ieder dorp een groot feest moet zijn en blijven voor jong en oud. We hopen activiteiten te organiseren die toegankelijk zijn en blijven voor iedereen zodat we samen kunnen vieren en feesten. Daar gaan we voor! 
Naam: Ricardo
Moerkapellenaar sinds: 2018
 
Functie: Algemeen lid
 
Mooiste koningsdag herinnering:
Vroeger waren we het hele jaar al bezig met het verzamelen en bewaren van spullen die we met de kleedjesmarkt konden verkopen. De avond ervoor vroeg naar bed en dan ging ‘s ochtends vroeg al de wekker. Samen met mijn broer en vader gingen we dan de auto inladen en voor dag en dauw naar de kleedjesmarkt om een mooi plekje te bemachtigen. Vol spanning was het dan wachten wat de dag ging brengen en hoeveel we gingen verkopen. Super trots waren we na de eerste verkoop en helemaal met de opbrengst van de dag. Deze mooi herinneringen proberen we nu met ons eigen gezin voort te zetten in Moerkapelle met de gezellige kleedjesmarkt en leuke activiteiten eromheen.
 
Mijn drijfveer om onderdeel te zijn van stichting Moerkapels Oranje:
Na een lange tijd werkzaam geweest te zijn in de evenementenbranche ben ik nu al een aantal jaar werkzaam als voorman op een werkplaats voor digitale informatiezuilen. Al die tijd hield ik wel drang om leuke dingen te willen organiseren. Hierdoor heb ik met twee buurmannen een eigen stichting opgericht (St. a.c. het Puntje) voor leuke kinderactiviteiten in Moerkapelle, en nu draag ik ook mijn steentje bij bij Moerkapels Oranje. 
Naam: Samantha
Moerkapellenaar sinds: 2022
 
Functie: Algemeen lid
 
Mooiste koningsdag herinnering:
Als klein meisje vroeg uit de veren om samen met moeders een goed plekje te bemachtigen op de vrijmarkt. 
Op latere leeftijd staan voornamelijk de gezellige koningsnachten in Den Haag mij goed bij, de samenhorigheid en de gemoedelijke sfeer zorgden altijd voor een leuk feestje! 
 
Mijn drijfveer om onderdeel te zijn van stichting Moerkapels Oranje:
De sfeer op een goed georganiseerde koningsdag/nacht is onbetaalbaar, hier wil ik uiteraard mijn steentje aan bijdragen.